מבצעים מיוחדים
0 0.00

האם אכן ישנה תועלת בריאותית ביין אדום

כבר אמרו חכמים שיין ישמח לבב אנוש. שתיית משקאות משכרים מקובלת מאוד כחלק מתרבות הבילויים וכן בחגים וימים טובים. מאידך, לאלכוהול יצא שם רע, אך לא בהכרח בצדק. יש שתולים בו תופעות של התמכרות ושלל תופעות בעייתיות מבחינה חברתית. כאן נבקש לפזר את הערפל ולהבהיר אחת ולתמיד סוגיה חשובה. יתכן שכבר שמעתם בעבר את הטענה כי יין עשוי להיות בעל תועלת בריאותית בלתי מבוטלת. נבין איזה יין כדאי לשתות. כמה באמת צריך לשתות כדי ליהנות מתועלת בריאותית. למה לא לשתות יותר מדי והאם מחיר היין באמת משנה.

איזה יין כדאי לשתות מבחינה בריאותית

ראשית דבר, נדגיש כי היין שנחשב למועיל בריאותית הינו היין האדום. מחקרים שהשוו שתיית יין אדום לעומת יין לבן גילו את ההבדל בצורה ברורה. חשוב לציין כי לא האלכוהול הוא המרכיב הבריא, כך שליקרים, בירות או וויסקי לא בהכרח מומלצים לשוחרי בריאות. אגב, אין ראיות לכך שיין יקר יותר הוא בהכרח בריא יותר. את עניין הטעם, הארומה או העפיצות אפשר להשאיר לטועמי היין. מבחינת המחקר, היין האדום נחשב לבריא בזכות מרכיבים שונים כגון נוגדי חימצון (פוליפנולים).

יין אדום
צילום: Pixabay

 

“על פי מחקר שפורסם לאחרונה, מסתבר כי לשיפור פעולת המעיים לא חייבים לשתות הרבה. בעבר, ניתן היה למצוא המלצות מצד רופאי לב לשתות כוסית יין אדום אחת ליום. החוקרים שהתמקדו במערכת העיכול מספרים כי גם כוסית יין אדום אחת לשבועיים בהחלט מביאה אפקט חיובי ומשמעותי”

 

יפה לעיכול וללב ולאריכות ימים

ישנם חוקרים אשר מדווחים כי נתגלו ראיות לכך כי שתיית יין במתינות יכולה להוביל לאריכות ימים. הגם שמחקר בנושא זה לא הראה תוצאה חד משמעית, יש מחקרים אחרים שמגלים עוד עובדות חשובות. למשל, נמצא כי צריכת יין אדום במתינות מועילה לתפקוד הלב ולכלי הדם. מחקרים מעניינים של העת האחרונה מגלים משהו נוסף. מסתבר כי פוליפנולים ומרכיבים נוספים שיש ביין מעולים לתפקוד מערכת העיכול. יין טוב לחיידקים הטובים
במעי מתגוררת אוכלוסייה מגוונת של חיידקים טובים. במידה רבה, הם יכולים למנוע תופעות לא נעימות שלאחר האוכל.

הם יכולים להפחית תחושת המלאות שלאחר האוכל וגזים. חיידקים ידידותיים אלה עשויים להגן על הגוף מפני מחלות מסוימות ולהשפיע על מצב הרוח. פוליפנולים בנוסף לחומרים אחרים שמכיל יין אדום נחוצים לשגשוג הפלורה במעיים. כלומר, היין הטוב לחיידקים הטובים מסייע לתהליך העיכול. ככל הנראה, יש גם השפעות אפשרויות ביצירת תחושה של שובע. מניעת התקפי זלילה לא נשלטים. הקלה על תסמונת המעי הרגיז. אז האם אנו ממליצים על שתיית יין מרובה? בהחלט לא. אבל שתייה מתונה יכולה לשפר את תפקוד המעיים ועוד הרבה יותר.

כמה יין באמת ראוי לשתות

על פי מחקר שפורסם לאחרונה, מסתבר כי לשיפור פעולת המעיים לא חייבים לשתות הרבה. בעבר, ניתן היה למצוא המלצות מצד רופאי לב לשתות כוסית יין אדום אחת ליום. החוקרים שהתמקדו במערכת העיכול מספרים כי גם כוסית יין אדום אחת לשבועיים בהחלט מביאה אפקט חיובי ומשמעותי.
החוקרים, שבדקו אוכלוסייה של אלפי אנשים סיפרו כמה דברים חשובים. שתייה יין אדום סייעה לשגשוג אוכלוסייה מגוונת של חיידקי מעיים שונים. הדגש היה על אוכלוסיית של חיידקים טובים, מועילים. שתייה מרובה של יין, נדגיש, עשויה להשיג אפקט הפוך. שתיית יין מרובה עלולה להזיק לכבד ולגרום לנזק לכלי הדם, מחלות לב ועוד. הסוד הוא, מתינות. וכדאי להזכיר כי לא מומלץ לשתות בזמן ההיריון. כמו כן, אם חולים שילוב של יין ותרופות עלול להיות מסוכן, זהירות.

התרומה המלהיבה של הפוליפנולים

מרכיב מועיל במיוחד שישנו ביין אדום נקרא פוליפנולים. זהו מרכיב שמעניק ליין את הטעם המיוחד שלו. תחושת העפיצות, כפי שמכנים זאת טועמי היין והייננים. חשוב לציין שהם קיימים במגוון מזונות מן הצומח. מכיוון שיש הרבה מאוד סוגים של מרכיב זה, ישנה תועלת בצריכת מגוון מזונות. כך, למשל, הם קיימים בפירות וירקות, תבלינים בשמן זית, שוקולד מריר ועוד.
ביין אדום, מצויים במיוחד מרכיבים אשר טובים כאמור לעיכול, אך גם לתכליות אחרות. למשל, נטרול הפעולה ההרסנית של חומרים מחמצנים ורעלים שמקורם בזיהום אוויר. נהוג לייחס למרכיבים הללו גם יכולת להקל על הגוף במצבי דלקת. מחקרים מצביעים כי לחלק מהפוליפנולים תכונות נוספות. למשל, האטת תהליך ההזדקנות. הפחתת היווצרות קמטים על העור. הפחתת הסיכון לסרטן.

מומחי תזונה מדגישים כי יש דרך להקל על הגוף לספוג את המרכיב החשוב הזה. הדרך הפשוטה היא לשלב את צריכת היין עם ארוחה טובה. עדיף לצד ארוכה בעלת תכולה מסוימת של שומן. אגב, בדיוק כפי שלא רצוי להגזים בשתיית יין, כך לא רצוי להגזים בצריכת פוליפנולים. זה יכול להשפיע בצורה לא טובה על חילוף החומרים ואף על רמת הברזל בדם.

עובדות נוספות על יין ובריאות

בעבר, היה נהוג להמליץ על שתיית יין כ”תרופה” למניעת מחלות וחיטוי הגוף. שתייה מתונה של אלכוהול יכולה לסייע לאיזון רמת הסוכר בדם. יין אדום מסייע לגוף לפרק קרישי דם, דבר שמקטין סיכוי לשבץ. כמו כן, צריכה מתונה של יין גם עשויה להביא להורדה של לחץ הדם (על ידי הרחבת והגמשת כלי הדם).

0
    0
    סל קניות
    סל הקניות ריקחזרה לחנות
      Calculate Shipping
      דילוג לתוכן