מבצעים מיוחדים
0 0.00

הטיפול בתסמונת סיוגרן בשיטות הוליסטיות

תסמונת סיוגרן, הפוגעת לרוב בנשים בגיל העמידה עשויה לגרום סבל רב. ממצאים חדשים מגלים כי איכות חייהם ובריאותם של החולים יכולים להשתפר בזכות פתרונות הוליסטיים. השימוש בצמחי מרפא בשילוב דיקור סיני התגלו כבעלי השפעה חיובית מאוד. בשורות הבאות נסביר מהי תסמונת סיוגרן, מהם הסימפטומים ומהי משמעות הטיפול ההוליסטי ושיעורי ההצלחה.

מחלה ראומטית המתבטאת גם ביובש

תסמונת סיוגרן הינה מחלה ראומטית, אוטואימונית. כלומר במנגנון המחלה ישנה מעורבות של פעילות יתר של מערכת החיסון. 9 מכל 10 החולים בתסמונת סיוגרן הינם נשים. בקרב רבים מהחולים הסימן העיקרי הינו יובש קשה ברקמות ריריות ואחרות בגוף. יחד עם זאת, ישנם הסובלים גם מסימפטומים נוספים. כך למשל תופעות של נוקשות וכאבי פרקים. יובש בנרתיק וקושי בקיום יחסי מין. נפיחות בבלוטת הלימפה ועוד.

תסמונת סיוגרן
צילום: Depositphotoso

 

“צמחי המרפא הותאמו לתסמינים המקובלים וכך נבחרו גם נקודות הדיקור. נבחרו נקודות דיקור ספציפיות ליובש בפה, עיניים, רירית האף וכדומה. הטיפול כלל גם שיפור של מערכת החיסון. חיזוק הטחול, הכליות, הפגת רעלים והוספת לחות”

 

סימפטומים לא קלים ולפעמים מסוכנים

לאור עדויות על שיפור במצב החולים בעקבות טיפולים המבוססים על רפואה סינית, בוצע לאחרונה מחקר מעורר עניין. החוקרים ביקשו לברר האם אכן יש ביכולתה של רפואה הוליסטית לסייע להקלה בסימפטומים. נבדקו שיטות כדוגמת דיקור וצמחי מרפא אשר ידועים היטב ברפואה הסינית המסורתית.
מרבית החולים בתסמונת סובלים מיובש בינוני עד קשה ביותר בעיניים ובפה. לא תמיד השימוש בתרופות מערביות מספק הקלה ראויה. בלוטות הרוק אינן מספקות רוק, מופיעה אי נעימות בעיניים. השימוש הקבוע בתחליפי דמעות לא תמיד יעיל לאורך זמן. היובש בפה בעייתי מאוד גם הוא. יש נטייה מוגברת לאפטות, קושי בשמירה על היגיינת הפה. וזה לא הכל. יש הסובלים מירידה ביעילות בלוטת התריס, אפשרות לזיהומים בעין ואף פגיעה קשה בראיה. החולים נדרשים למעקב רפואי במקרים שבהם עולים סימנים לאפשרות של היווצרות גידולים או פגיעה קשה בעיניים. כעת נראה מה יש לרפואה ההוליסטית להציע על רקע הסימפטומים הלא קלים שעשויים עם הזמן אף להחמיר.

תכנון הניסוי המדעי

על מנת שהניסוי יוכל לספק תוצאות ראויות לשמן מבחינה מדעית הוחלט לבצע כמה דברים. מספר הנבדקים עמד על כמה עשרות אנשים, כולם נשים. קבוצת חולים בתסמונת קיבלו טיפול מקובל, תרופות בכמוסות או טיפול פלסבו (טיפול דמה). קבוצה נוספת של חולים טופלה באמצעות דיקור סיני, המשולב עם צמחי מרפא.
צמחי המרפא הותאמו לתסמינים המקובלים וכך נבחרו גם נקודות הדיקור. נבחרו נקודות דיקור ספציפיות ליובש בפה, עיניים, רירית האף וכדומה. הטיפול כלל גם שיפור של מערכת החיסון. חיזוק הטחול, הכליות, הפגת רעלים והוספת לחות.
השינוי במצבם של החולים נבדק בכמה דרכים. למשל, נעשה שימוש במדד רפואי מקובל לחולי התסמונת. נערכו בדיקות מדעיות מקובלות להערכת כמות הדמעות שמפרישות העיניים. נבדקו באופן מדעי כמויות הרוק. כמו כן נערכו בדיקות דם, בדיקות שתן, תפקודי כבד ועוד. כמובן, גם החולים עצמם התבקשו להעריך את השפעת הטיפול, מבחינת הרגשתם הסובייקטיבית.

השפעת הטיפול הטבעי כפי שנמצא בניסוי

על פי דיווחי החוקרים, נרשמה הטבה משמעותית בקרב החולים שטופלו בדיקור בשילוב צמחי מרפא. סטטיסטית, נרשם שיפור הפרשת רוק ודמעות. הטבה יפה דווחו החולים גם בהרגשה הכללית. בחמש מתוך כל עשר מטופלות חל שיפור קל. בשלוש מכל עשר מטופלות ההטבה הייתה מאוד משמעותית.

0
    0
    סל קניות
    סל הקניות ריקחזרה לחנות
      Calculate Shipping
      דילוג לתוכן