טיפול בשומות חשוב לאנשים רבים בגלל שמדובר על הפרעה אסתטית לא רצויה. אך למעשה, ישנם סוגים שונים של כתמים או נגעים שעלולים להפריע ושבהם אפשר לטפל. לפניכם המדריך שיעשה סדר ויסביר כל מה שצריך לדעת בנושא, מתי זו רק בעיה אסתטית, מתי זו בעיה רפואית ואיך מטפלים.
כאשר מטופלות או מטופלים מחפשים אחר טיפול בשומות שיהיה יעיל, לא תמיד הם מודעים להגדרה המדויקת של נגעי העור. למען הסדר הטוב, נבהיר כי ישנם סוגים שונים של בעיות עור, שומות או נגעים אחרים, שבהן ניתן לטפל. לדוגמא:
נדגיש כי כאשר אנו מדברים כאן על טיפול בשומות, אנו מתייחסים הן למצב שבו מדובר על עניין אסתטי והן על מצב שמדובר על מצב מסוכן. טיפול בנגעים כאשר הם עלולים להיות מסוכנים נדרש אם מבחינים שהשומה לא אחידה, צבע משתנה, היא מגרדת או מדממת. במקרה כזה, ההסרה והטיפול צריכים להתבצע כמה שיותר מהר על מנת למנוע גידול ממאיר. כאשר רופא עור מגלה שהשומה מסוכנת (למשל על ידי ביופסיה), הסרתה תתבצע לרוב בצורה נרחבת יותר. כאשר טיפול בשומות נעשה למטרה אסתטית בלבד, ההסרה תתבצע בצורה יותר מינימליסטית.
באמצעות לייזר, ניתן לטפל במגוון די רחב של בעיות עור, כגון פיגמנטציה. במקרה זה, האנרגיה מפרקת את המלנין שלאחר מכן מפונה מהגוף. אך כאשר מדובר על טיפול בשומות, גם אם נעשה טיפול בלייזר הדבר נעשה באופן שונה. במקרה הזה, הלייזר לא חודר מתחת לעור אלא פוגע ישירות בנגע המטופל. טיפול בנגעים בשיטה הזאת בעצם צורב את השומה. שיטה נוספת שניתנת לביצוע הינה צריבה על ידי מחט חשמלית. במידה ורוצים לבדוק שלא מדובר בנגע ממאיר, נהוג לבצע את ההסרה בהליך כירורגי (קטן בדרך כלל). כך, אפשר להעביר לאחר מכן את הרקמה למעבדה למטרת בדיקה. כאשר מבוצעת צריבה, אין צורך לאחר מכן בתפרים וההחלמה מהירה יותר.
מרפאת דר’ צחי שלקוביץ
בר-כוכבא 23 בני ברק
טל: 1700-050-5959